2021. április 28., szerda

Pannónia római emlékei Savariától Sopianaeig - Jelenlegi ára: 3 391 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a lira. hu online könyváruház csapata.
Áruházunk közel 50 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
A megrendelt könyveket házhozszállítással veheti át. A szállítási díj 999 Ft, 10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
1850635
Németh István
Pannónia római emlékei Savariától Sopianaeig
A Szent Korona örökségéből jelen kötet Pannónia római építészetét ismerteti. Annak, hogy a római provincia struktúrája mennyire meghatározza a Dunántúl immár magyarként kialakult középkori, és mindmáig érvényes szerkezetét, ékes bizonyítéka, hogy a jelentős pannóniai római települések mindmáig lakottak, sőt ezek ma is nagy városok. Bár sok minden romosan maradt ránk, az amfiteátrumok monumentalitása még így is lenyűgöző, a mozaikremekművek csodálattal töltik el a ma emberét is, rácsodálkozhatunk több helyen a zseniálisan megoldott vízvezetékre, padlófűtésre is... Van azonban egy olyan szegmense a pannóniai római emlékeknek, amelyhez hasonló még a "bölcsőben", Itália területén is csak elvétve található: ezek a pécsi ókeresztény, freskókkal gazdagon kifestett sírkamrák - nem véletlen, hogy ma az UNESCO világörökségi listáján is szerepelnek.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Házhozszállítás
A szállítási díj 999 Ft, 10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.
Köszönjük, hogy bennünket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A lira. hu csapata


Jelenlegi ára: 3 391 Ft
Az aukció vége: 2021-04-29 09:06 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése