2019. március 31., vasárnap

Bluetooth hangszóró XTREME XERTMT vagy akármi más ... - Made in China - barkács - Jelenlegi ára: 5 999 Ft

Eladó a bemutatott, kipróbált, odafigyelve normálisan működtethető kínai termék.
Ez egy kínai cucc.  Működik. Vannak kompromisszumok. Rádió, LINE IN bemenet, microSD és USB eszköz fogadása, MP3 lejátszás. Bluetooth lejátszás. Hangos. Akár 8 órán át (most már). Nem powerbank. Nem vízálló. Most már nem is cseppálló... Nem 10 000 mAh.  
A többit csak akkor olvasd el, ha nem csak az ára fontos.
Vettem a kínai piacon egy "olyan, mint a ... " bluetooth hangszórót, mert érdekelt, mi van benne...
A dobozon leírtaknak semmi köze nincs a készülék valós tulajdonságaihoz, adataihoz. Ez csak azoknak új, akik még sosem vásároltak kínai piacon.
Az eredetileg mellé adott narancssárga USB kábel és az árnyékolatlan audio JACK-JACK kábel egyből ment a kukába, mert olyan rideg, gyenge minőségű műanyagból gyártották, hogy ha még egy dollárcenttel olcsóbban kellett volna előállítani méterét, akkor a levegőn állásában elporladna... Adok mellé két kevésbé gagyi kínai kábelt... bár lehet, hogy ez sem árnyékolt...
1 db 18650-es akkucella volt benne ( a dobozon 10 000mAh van), pehelykönnyű, az ilyenek általában 300-500mAh-t tudnak, ehhez mérten tettek rá egy gombakkukhoz illő  elektronikát - ez is ment a kukába. (jajj, miket írok, a szelektívbe... )
Kapott két párhuzamosan kötött, laptopból bontott közepes állapotú SAMSUNG ICR akkut, hozzá normális PCM védelmi elektronikát, ezzel kb. 80%-os hangerőn üvöltetve több, mint 8 órát ment a szekrénybe bezárva, akkor kikapcsoltam, mert hazaértek a többiek és megfenyegettek , hogy vagy én vagy az a szar.....  
Nincsenek bosszantó, buffogó mélyek és kristálypoharat repesztő magashangok... De normális, méretes táskarádióhoz való hangereje (tényleg hangos) és elfogadható hangzása van. Ez nem JBL. Nem is írták rá sehol.
A belét lefotóztam, hogy másnak ne kelljen szétszedni, ha kíváncsi mi van belül és még a jutyúb videókat is lusta megnézni... Egyébként ebben a cuccban még annyi sincs, mint amit a jutyúbon "replika"-ként bemutattak, onnan való a "komplett" panel képe, ami azonos az általam bemutatottal, csak ezt nem építették ki teljesen.
Komplett kihagyták belőle a - gondolom/talán - powerbank funkcióhoz való invertert/töltőt és valószínűleg csak annyi alkatrész van benne, hogy éppen működjenek a töltés/tápellátás funkciói.  
Talán éppen ezért az USB kimenet csak 4, 85V körül ad ki feszültséget és kb. 200mA-ig használható, bár már ekkor is tovább esik a feszültség, ha pedig 200 feletti a terhelés, akkor drasztikusan leesik a feszültség és lekapcsol a készülék. Pendrivehoz, kisebb kemping USB LED lámpához ez is elég, de pl. telefon töltésre - ha az aktuális áramfelvétel 0, 2A-nál nagyobb, vagy a töltendő készülék érzékeny a töltőfeszültség meglétére is - nem alkalmas.
Szintén az előzőek miatt  - gondolom - a négy fehér LED, ami az akku töltöttségét mutatná - valószínűleg kamu, folyamatosan világít és 8 órányi bömböltetés után is világított mind a négy. Az akku állapotáról így nincs visszajelzés, ha netán lemerül, a PCM elektronika majd lekapcsol, akkor leáll a cucc, oszt ott a jelzés.
A fehér LED-ek mellett egy piros mutatja a töltést, pontosabban azt mutatja, hogy nagyobb áramfelvétel van a micro USB csatlakozón (töltés) keresztül. (Leforrasztott akkuval, csak a bedugott töltéssel is működik a készülék, ilyenkor a nagyobb hangerőnél felvillan a piros LED, nagy hangerőnél folyamatosan világít. )
Kikapcsolt állapotban töltve az akkut, ha eléri a feltöltött állapotot, elalszik a piros LED. Ez lehet, hogy csak az akkura szerelt PCM védőelektronika eredménye és nem egy korrekt töltőáramköré (pláne, hogy egy rakat alkatrész be sincs építve... ), ezért a békesség kedvéért (a valóság ismerete nélkül) a teljes feltöltést kikapcsolt állapotban célszerű  csinálni. (Mert már nem a gagyi akkut töltjük. ) Lehet, hogy a töltés+nagy hangerőt a töltésben részt vevő alkatrészek nem jól viselnék... Ez nem tudományos tény, de azok után, hogy (elvileg) hiányzik a táp egy része, akármi is lehet... Ez a kompromisszumos rész.  
A rádió használatához be kell dugni a micro USB csatlakozóba az USB  kábelt,  mint a töltésnél, az lesz az antenna. Egyszerű, egy gombos állomástanítás a play/still gombbal, azután állomás léptetés előre-hátra (+/-). A nagyobb térerejű állomások mellett sajnos minden zavaró vackot is megtalál és elment, át kell rajtuk lépni állomás kiválasztásnál.
Természetesen nem "splashproof". Ne locsolja, ne öntözze, tűzbe- vízbe ne dobja!
A fenekén lévő zipp-zár ki lett vágva, ha már úgysem vízálló, legalább a csatlakozókhoz normálisan  hozzá lehessen férni. Emiatt az aljának van egy kis barkács-feelingje, de nagyon hangulatosan van gányolva a fekete duck-tape segítségével.... Alul és hátul van, szemből úgyse látszik...
A termékre magánszemélyként semmilyen garanciát nem vállalok, ennek tudatában licitáljon!
Postázás kizárólag előre utalást követően, a vevő kockázatára és költségére, MPL Vaterafutárral.
Személyes átvétel kizárólag az M3 metró Ecseri úti megállója KÖZELÉBEN.
Csere és utánvét kizárt.
Van itt még pár dolog, hogy sikeresen záródjon a tranzakciónk...
MIELŐTT LICITÁL, gondolja át, hogy szüksége van-e a termékre, illetve, hogy lesz-e majd pénze rá, hogy határidőre kifizesse az árát, mert LICITET NEM TÖRLÖK!
AZ AUKCIÓ VÉGE UTÁN EGY HETET VÁROK A FIZETÉSRE, UTÁNA AUTOMATIKUSAN ÉRTÉKELEK! Ha nem fizetett, akkor sajnos csak NEGATÍV értékelést tudok adni...
Mielőtt jelentkezne a termékért, várja meg és OLVASSA EL az általam írt és a VATERA által automatikusan kiküldött VÁSÁRLÁSI ÉRTESÍTŐT, benne a számlaszámmal és más hasznos információkkal.  
Ha mindenképpen személyesen szeretné átvenni a terméket, de fogalma sincs róla, hogy mikor fog felém járni, akkor utalja át a pénzt, aztán majd jön legközelebb, ha ismét űrhajót indítanak a Földre...
SIKERES LICITÁLÁST KÍVÁNOK!

Jelenlegi ára: 5 999 Ft
Az aukció vége: 2019-04-21 17:06 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése